Kulinarne tradycje Śląska i Kociewia towarzyszyły konferencji poświęconej jakości kształcenia zawodowego.
W piątek (10.04.2015) w Zespole Szkół Ekonomicznych spotkali się przedstawiciele dwóch powiatów – tczewskiego i wodzisławskiego. Była to kolejna okazja do wymiany doświadczeń.
Konferencja „Ekonomik i pracodawcy – jakość kształcenia zawodowego” zgromadziła przedstawicieli kształcenia zawodowego oraz przedsiębiorców z woj. pomorskiego. Podczas konferencji ZSE podpisał porozumienie z Pracodawcami Pomorza, aby zacieśnić współpracę między szkołą a tymi, co nowe miejsca pracy tworzą.
Istotnym elementem konferencji były warsztaty kulinarne prowadzone przez śląskiego mistrza kuchni Remigiusza Rączki. Dominowały dania lokalne – kociewskie i śląskie – prezentowane przez Koło Gospodyń Wiejskich z Wodzisławia Śląskiego i Stowarzyszenie Kociewskie Forum Kobiet.