Uczniowie Zespołu Szkół Ekonomicznych w Tczewie uczący się w technikum żywienia i usług gastronomicznych wzięli udział w szkolnym konkursie: „Wiosenne szaleństwo: danie na słono i słodko”.
Młodzież Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych Zespołu Szkół Ekonomicznych walczyła o pierwsze miejsce przygotowując dania dopasowane do tytułu konkursu, którego inspiracją była wiosna. Uczniowie w dziesięciu zespołach dwuosobowych przygotowywali danie na słono i słodko.
A jak swoją wiedzę wykorzystywali młodzi adepci sztuki kulinarnej? Co przygotowywali? I czy swoją przyszłość wiążą z zawodem kucharza?
Mieliśmy okazję zobaczenia przygotowanych dań przez uczniów pierwszej grupy. Były to zakąski na słono i słodko.
Spośród dwudziestu uczestników pierwsze miejsce zajęły: Eunika Sierant i Joanna Cąblik z klasy trzeciej, drugie Julia Grabowska i Julia Mogilska również z klasy trzeciej oraz trzecie Anna Jażdżewska i Natalia Banasik z klasy pierwszej. Wszystkim uczestnikom gratulujemy.