Wariacje kulinarne „Zakąska fit i deser inspirowany wiosną”.
Organizatorem konkursu gastronomicznego „Zakąska fit i deser inspirowany wiosną” był Zespół Szkół Ekonomicznych w Tczewie. Wzięło w nim udział trzydziestu młodych adeptów sztuki kulinarnej, w tym gimnazjaliści. O pomysł konkursu i zaproszenia do wzięcia w nim udziału gimnazjalistów zapytaliśmy Jerzego Cisewskiego, dyrektora placówki, w której zmagania kulinarne się odbywały.
Dyrektor Jerzy Cisewski dodał, że nie wyklucza organizacji następnych edycji konkursów. Entuzjazm, zapał oraz zacięcie z jakim przystąpili uczestnicy zmagań kulinarnych do przyrządzania konkursowych potraw – robiło naprawdę wrażenie.
Jury konkursowe przyznało dwa wyróżnienia. Otrzymały je uczestniczki z Gimnazjum nr 1: Wiktoria Mikituła i Zuzanna Przybysz oraz z Gimnazjum nr 3: Marcelina Ziewiec i Weronika Bielińska. III miejsce przypadło uczennicom klasy I G, ZSE: Natalii Kmieć i Eunice Sierant, II: Joannie Bugaj i Michałowi Rekowskiemu z 3G, ZSE, zaś I miejsce: Sandrze Bochenek i Paulinie Dratwie z 3G, ZSE. Laureatki I miejsca zakwalifikowały się do etapu wojewódzkiego tego konkursu.